Zes leukste kinderboeken genomineerd

Tijdens de Kinderjury Stemweken heeft een recordaantal van ruim 52.000 kinderen gestemd op hun favoriete boek van 2021. Zes boeken maken nu kans om de Kinderjury te winnen. De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken.

Speciaal voor de uitreiking van de prijs organiseren CPNB en strategisch partner DPG Media op 22 mei voor de allereerste keer Het Grote Kinderjury Feest in Bibliotheek Utrecht. “Daar maken we in aanwezigheid van de populaire genomineerden bekend welke twee boeken de spannende strijd hebben gewonnen.”

De zes kanshebbers

Alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welke auteurs de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken in ontvangst mogen nemen. Tijdens de Leesweken werden kinderen gestimuleerd zoveel mogelijk boeken te lezen. Ze hebben zes boeken genomineerd: drie boeken in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie boeken in de categorie 10 t/m 12 jaar.

Drie genomineerde boeken in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar:

De magische halsband van Thomas van Grinsven & Rutger Vink, met illustraties van Sabine van der Stadt (Kosmos)

De Zoete Zusjes gaan op vakantie van Hanneke de Zoete, met illustraties van Iris Boter (Kosmos)

Dwars & Co van Rico Hop, met illustraties van Bas Schel (Lannoo)

De genomineerde boeken in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar:

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia van Jozua Douglas, met illustraties van Geert Gratama (De Fontein)

Leven van een Loser 15 – Kopje-onder van Jeff Kinney (De Fontein)

Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken van Kevin Hassing, met illustraties van Linde Faas (Luitingh-Sijthoff)

Leesplezier vergroten

Het Grote Kinderjury Feest past bij de gezamenlijke missie van CPNB en DPG Media om de jonge generatie aan het lezen te krijgen en het leesplezier te vergroten. Ook willen ze ouders en verzorgers in heel Nederland bereiken en leesplezier bij iedereen dichtbij te brengen. Hiervoor zet het mediabedrijf naast kindertitels ook de merken Libelle, Margriet, AD en regionale nieuwsmedia in.

Boeken

Plaats een reactie