Zalando vervangt plastic zakken door papier

De vertrouwde wit-met-oranje verzendverpakkingen van online kleding-retailer Zalando ondergaan een metamorfose. Alle plastic verzendzakken worden vervangen door papieren exemplaren. Bovendien verdwijnt de witte uitstraling: zowel de papieren zakken als de kartonnen dozen zijn straks bruin van kleur.

Het vervangen van plastic zakken door papier past in het streven van de webwinkel om in 2023 eenmalig bruikbaar plastic uit te bannen. De papieren zakken zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd papier. Ze worden bedrukt met watergebaseerde inkten en zijn volledig te recyclen. Na een test van drie maanden in Zweden worden ze nu geïntroduceerd in alle twintig markten waar Zalando actief is.

De nieuwe papieren verzendzak

De verzenddozen van Zalando blijven ook in gebruik. Die zijn gemaakt van 100% gerecycled karton, maar worden straks niet langer met wit papier omplakt. De zakken en dozen krijgen daarmee dezelfde uitstraling.

Volgens Zalando gebruikte het bedrijf in 2020 53.000 ton aan verpakkingsmateriaal, waarvan “87% uit gerecyclede materialen bestond en 99% recyclebaar was”.

Verpakkingen

Plaats een reactie