Zakenkrant De Tijd is ‘European Newspaper of the Year’

De Belgische zakenkrant De Tijd mag zich komend jaar ‘European Newspaper of the Year’ noemen. Volgens de vakjury steekt het dagblad boven de concurrentie uit met de in het voorjaar gerestylde weekkrant. “Vorm en inhoud passen perfect samen”, stelt de jury.

“De Tijd heeft een duidelijk onderscheidende vorm”, aldus de jury. “Een zakenkrant ziet er weleens saai uit, maar dat is bij De Tijd niet het geval”. De papieren editie van de krant op weekdagen werd in de lente van 2021 flink onder handen genomen, verklaart de krant het succes: “Het is een complementair medium bij onze nieuwsapp en -site. Met een doorgedreven selectie van het nieuws en met ruimte voor journalistiek van de lange adem heeft ze een uitgesproken eigen functie”.

Zakenkrant De Tijd
Rubriek De Verdieping

De jury verwijst naar de overzichtelijkheid van de vernieuwde voorpagina, “waar nieuws en opvallende visuele accenten de belangrijkste redactionele keuzes in de verf zetten”. Ook de vormgeving voor ‘De Verdieping’, de dagelijkse dubbele pagina over een actueel onderwerp, kan op lof rekenen. “De inhoud wordt versterkt door uitstekende infografie, illustraties en cijfermateriaal”.

Zakenkrant De Tijd

Aan de ‘European Newspaper of the Year‘-competitie namen dit jaar 161 kranten uit 24 landen deel.

Kranten

Plaats een reactie