Winnaars van de 25e European Carton Excellence Award

Sinds de oprichting in 1997 is de European Carton Excellence Award een belangrijke en prestigieuze prijs voor verpakkingsontwerp in Europa. De Award bekroont de beste papier- en kartongebaseerde verpakkingsconcepten.

Pro Carton is organisator van de Award. De branche-organisatie stelt: “Er is veel veranderd in de afgelopen 25 jaar. Het milieubewustzijn is sterk toegenomen en daarmee het belang van verpakkingen op basis van vezels. Onze industrie is toekomstgericht en de verpakking van morgen moet alles hebben. Ze moet duurzaam zijn, maximale functionaliteit bieden met optimale productbescherming, en een minimale impact op het milieu hebben. Daarnaast moeten de kenmerken van het verpakte product en merk op een visueel aantrekkelijke manier worden gepresenteerd.”

Winnaar van de titel ‘Carton of the Year‘: Bodegas Balsamic

De jury bekroonde begin deze maand ‘Bodegas Balsamic’ van Durero Packaging met de titel Carton of the Year voor 2021 en ze ontvingen ook de nieuwe Carton Excellence Cup. Jurylid Janet Shipton stelt: “Dit is een mooi voorbeeld van een geschenkverpakking. De constructie presenteert en beschermt het product prachtig. Ik hou van het dramatische effect van de buitenverpakking die uitwaaiert om de fles binnenin te onthullen. Al met al een mooi en onderscheidend cadeaupakket.”

Kijk voor alle prijswinnaars op de website van Pro Carton.

Verpakkingen

Plaats een reactie