Winnaars BNO Packaging Talent Award

De jury heeft drie prijzen toegekend onder de acht genomineerde ontwerpers en ontwerpstudenten.

De winnaars namen hun prijs in ontvangst tijdens Materials XL | Future Packaging Concepts, een evenement over de toekomst van packaging en packaging design tijdens Dutch Design Week in Eindhoven.

De BNO Packaging Talent Award is een prijsvraag voor jonge ontwerpers en ontwerpstudenten. Aan de hand van een briefing wordt een (conceptuele) design­oplossing gevraagd voor een food- en een non-foodverpakking. In 2014 was de eerste editie van de prijsvraag. Doel van de prijsvraag is jong talent te interesseren voor het vakgebied verpakkings­ontwerpen en opleidingen aan te zetten dit ontwerp­specialisme in hun onderwijs­aanbod op te nemen.15_04_koopeenkoe

In 2015 hebben Philips en Koopeenkoe.nl een briefing aangeleverd. In de categorie non-food gaf Philips opdracht voor het bedenken van een second-life oplossing voor de omdoos van een strijkijzer. Crowdbutchinginitiatief Koopeenkoe.nl vroeg om een redesign van het vleespakket dat zij aan hun klanten leveren. De jury was verheugd over het aantal en het niveau de inzendingen.

Verpakkingen

Plaats een reactie