Winkeliers kwaad om Amsterdams folderverbod

MKB-Nederland protesteert fel tegen het plan van de gemeente Amsterdam om huis-aan-huisreclame te laten verdwijnen.

Alleen bewoners die een ja/ja-sticker op hun deur plakken, krijgen volgens dat plan vanaf 2017 nog folders in de bus. Nu werkt het nog andersom: wie geen reclame wil, moet een nee/nee-sticker hebben.

Johnas van Lammeren van de Amsterdamse Partij voor de Dieren is initiatiefnemer van het plan. Volgens hem gaat zijn voorstel verspilling van papier tegen, wat beter voor het milieu is. “Dertig tot veertig procent van alle folders verdwijnt direct in de prullenbak. Daar wil ik iets aan doen.” Het plan lijkt in de gemeenteraad op een meerderheid te kunnen rekenen.

Het belangrijkste bezwaar van tegenstanders is dat ondernemers het al zwaar genoeg hebben. “Dat je uitgerekend nu met zo’n voorstel komt, terwijl de ene winkel na de andere uit het straatbeeld verdwijnt, dat vind ik onbestaanbaar,” zegt voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland.

“Ondernemers die vechten voor hun bestaan, moet je niet beknotten in hun mogelijkheden om commerciële informatie te verspreiden.”

  • Bron:
Folders

Reacties

  1. Frans Boelens

    Ik ben helemaal eens met de opmerking van Michaël van Straalen van MKB-Nederland. De retailfolder helpt consumenten de weg te vinden naar winkeliers. Op mijn brievenbus zal dus als dat nodig mocht zijn een JA JA sticker te vinden zijn. Ik hoop dat de politiek in Amsterdam en andere gemeentes eens goed nadenkt over de gevolgen van zo een besluit.

Plaats een reactie