Willem Overbosch maakt line up sprekers Print Pakt Live compleet

Na Marlous Spaven en Irena Petric is nu de derde spreker van Print Pakt Live op 20 mei in Scherpenzeel bekend: spraakmakend ondernemer Willem Overbosch.

Willem Overbosch staat aan het hoofd van Dutch Network Group (DNG), het bedrijf waarmee hij in 2013 ook ondernemerstijdschrift De Zaak overnam.

Door deze overname is het bereik van DNG vergroot naar 750.000 ondernemers per maand. In 2014 heeft hij met DNG speciaal voor de 800.000 zelfstandigen zonder personeel in Nederland, het label ZZP Servicedesk opgericht.Logo-PrintPakt-Scherpenzeel_DEF

De merken De Zaak , MKB Servicedesk en ZZP Servicedesk delen de DNG filosofie: huidige en toekomstige generaties ondernemers inspireren, ondersteunen, opleiden en vooruit helpen. Niet alleen in Nederland, maar ook voorbij de landsgrenzen. Dutch Network Group telt inmiddels 35 werknemers.

Inspireren
De rode draad in de carrière van Overbosch is dat hij zich inzet om anderen te inspireren. Hij helpt anderen het ondernemersavontuur aan te gaan en zo snel mogelijk hun ondernemersdoelen te bereiken. Hij spreekt over de kansen zie hij ziet, de fouten die hij heeft gemaakt en de combinatie met zijn ondernemersgezin met vier kinderen.

15_04_Willem Overbosch 06Drukwerk als middel
De aanpak van Overbosch zorgt ervoor dat het business-model achter het uitgeven van een tijdschrift er heel anders uitziet. Op het Ricoh blog over de Graficus Vakdag verwoordt hij het als volgt. “Toen ik het blad overnam, had het last van een dalende oplage en teruglopende advertentie-inkomsten. Maar mijn doel is niet: acht keer per jaar een blad maken met zoveel mogelijk advertenties. Wat ik wil is: communiceren met ondernemers. Het gaat mij ook niet om die oplage van 150.000 exemplaren. Het draait om wat die ondernemer wil weten en op welke manier hij die informatie wil ontvangen. Het tijdschrift – en drukwerk in het algemeen – is daarbij een prachtig middel om onze kennis te delen, maar niet het doel. Ik zie daarom ook goede mogelijkheden voor bijvoorbeeld meer op maat gemaakte edities, die optimaal aansluiten bij de interesse van de lezer. Daar liggen absoluut kansen. Voor ons, maar ook voor grafimediabedrijven.”

Meer weten & inschrijven voor Prinkt Pakt Live: Ga naar de website!

Tijdschriften

Plaats een reactie