Willem Overbosch: “Communiceren met ondernemers: digitaal en De Zaak”

Dutch Network Group, het bedrijf achter MKBServicedesk en ZZPServicedesk, communiceert intensief met duizenden ondernemers in heel Nederland.

DNG beoogt die ondernemers – maar ook starters – antwoord te geven op de vele vragen waar ze mee rondlopen. Die communicatie gebeurt veel digitaal, met veel bezochte sites, een snelle digitale antwoordservice en een elektronisch tijdschrift, maar ook met De Zaak.

Dat tijdschrift voor ‘ondernemers onder elkaar’ heeft kans gezien de omzet in twee jaar tijd te verdubbelen. Inmiddels worden er ook maandelijks meer dan 150.000 van gedrukt.

DNG heeft dat gedrukte magazine aangeworven en nadrukkelijk in de communicatiemix opgenomen vanuit de wetenschap dat mensen gemiddeld 44 minuten per dag de krant of een tijdschrift lezen.

150242-348Verhalen vertellen
“Het zal door de week soms wat minder zijn, maar ik zit ook graag rustig op zondagmorgen even een paar kranten te lezen,” zegt Willem Overbosch, oprichter en ‘storyteller’ van DNW.

“Grafische ondernemers kunnen mij daarbij deskundig advies geven. Hoe presenteer je zo’n blad, hoe maak je het zo mooi mogelijk? Daar weet ik verder weinig van, geef ik onmiddellijk toe, maar daar zijn jullie ondernemers uit de grafische sector juist voor. Maar uiteindelijk gaat het niet om print, gaat het niet om papier, het gaat om de verhalen die je te vertellen hebt, de plaatjes die je wilt laten zien.”

Klant opzoeken
Overbosch vindt dan ook dat drukwerk in combinatie met digitale media nog vele kansen en mogelijkheden biedt. “Zoek je klant op, gebruik tools als Google Analytics.

Kijk hier, ik kan zo vinden wie er in Nederland op dit moment over drukwerk twittert. Of over Print Pakt, om wat anders te noemen. Daar kan je gebruik van maken, volgens mij doen jullie dat nog veel te weinig.

Wie gebruikt z’n smartphone voor andere zaken dan alleen maar bellen of e-mailen? Een andere tool geeft een uitstekend beeld van het gebruik van sites van winkeliers, daar kan je hele interessante dingen mee doen. Winkeliers zoeken allemaal naar nieuwe klanten, daar ligt toch een markt.

Kijk ook naar nieuwigheden op jullie eigen markt. Hier, stone paper, een mooi voorbeeld. Maak er een klein boekje van en biedt dat je klanten of zelfs potentiele klanten aan. Dan heb je wat om over te praten, een uitstekende binnenkomer.”

Tijdschriften

Plaats een reactie