De vijf beste en smakelijkste kookboeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel ‘Gouden Kookboek’. Dit jaar bepalen kookboekenliefhebbers voor het eerst zelf mee welk boek moet winnen.
Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek. Een vakjury kiest de vijf allermooiste, beste, meest verrassende kookboeken: de Zilveren Kookboeken. Het publiek kan vervolgens via Kookboekenweek.nl stemmen op de favoriet.
De vijf genomineerde ‘zilveren’ boeken:
Cuisine Carine van Karin Gaasterland, Carrera Culinair
Java van Maureen Tan, Carrera Culinair
Noomi: De keuken van Irak van Sara Shawkat, Fontaine Uitgevers
Tofu van Emma de Thouars, Nijgh & Van Ditmar
Van Boven in het wild van Yvette van Boven, Nijgh & Van Ditmar
Op vrijdag 4 november, de eerste dag van de Kookboekenweek, wordt bekendgemaakt welk boek de titel Gouden Kookboek krijgt. “De Kookboekenweek is de start van een najaar en winter vol gezellig koken en eten”, stellen de organisatoren. “Ren eerst naar de boekhandel en maak er vervolgens een feestje van in de keuken!”