Webwinkel verduurzaamt verzendverpakking

Verkooppartners van bol.com kunnen sinds kort hun verzendverpakkingen inkopen bij de webwinkel. Alle kartonnen dozen van bol.com zijn vanaf 2022 klimaatneutraal gecertificeerd via de Climate Neutral Standaard.

Verkooppartners maken nu vaak gebruik van hun eigen verpakkingen, stelt bol.com. Door het aanbieden van duurzamere verpakkingen, helpt de webwinkel zijn verkooppartners bij het duurzamer maken van hun logistieke proces.

Sinds begin 2022 is bol.com klimaatneutraal volgens de Climate Neutral Certification-standaard. “Samen met het internationale adviesbureau Climate Neutral Group heeft de e-tailer de CO2-uitstoot van de bedrijfsprocessen – vanaf het moment dat artikelen een fulfilment center binnenkomen tot de bezorging aan de voordeur van de klant, en alles daar tussenin – in kaart gebracht. Er zijn reductiedoelen opgesteld volgens de regels en richtlijnen van het Parijsakkoord.” De uitstoot die overblijft, wordt gecompenseerd. Voor de ongeveer 49.000 verkooppartners compenseert het bedrijf ook de operationele CO2-uitstoot.

Alle kartonnen dozen van bol.com zijn vanaf 2022 klimaatneutraal gecertificeerd via de Climate Neutral Standaard. “Dit betekent dat de energie van productie door verpakkingsleverancier Janssen Packaging, de impact van materialen zoals karton, lijm en plastic, en de distributie is meegenomen in de berekening.”

Verpakkingen

Plaats een reactie