Watersportblad zet nieuwe koers uit

De makers van watersportblad De Waterkampioen zetten een nieuwe koers uit. Nu de ANWB de uitgave staakt, willen zij onder nieuwe vlag verder varen. Deze zomer zal de eerste editie van Deining Magazine op de mat en in de winkel liggen – als zich ten minste 7.000 mensen inschrijven als potentieel abonnee.

Deining
Nieuw watersportblad ‘Deining’

De ANWB geeft De Waterkampioen al sinds 1929 uit. Omdat watersport echter al langere tijd geen strategisch onderdeel meer is van de ANWB, wordt nu ook gestopt met het magazine. Hoofdredacteur Arno Beuken wil nu met Deining Magazine – de ANWB wil de bestaande titel niet verkopen – een waardig opvolger maken.

Beuken rekent daarbij op steun van de lezers: “De Waterkampioen was het grootste watersportblad van Nederland. Met de helft van die oplage kan Deining Magazine van start. Vanaf 7.000 abonnees – liefst meer natuurlijk! – kunnen wij het beste watersportblad maken met de kwaliteit en de uitstraling die de Waterkampioen-lezer gewend is. En kunnen wij ook investeren in de toekomst met bijvoorbeeld nieuwe klusfilmpjes en serieuze producttesten.”

De startdrempel heeft ook voordelen: “Inschrijvers maken een bewuste, enthousiaste keuze voor Deining Magazine. Dit geeft straks de garantie op een reëel draagvlak en een serieus en betrokken lezerspubliek. Bovendien is de startdrempel eerlijk en transparant. Veel bladen doen geheimzinnig over hun oplage, kloppen de cijfers op. Deining is hier open over. Adverteerders vinden dit ook prettig.”

Begin mei hopen de initiatiefnemers de knoop door te kunnen hakken: “Als Deining de drempel haalt, gaan wij de deelnemers factureren en kunnen wij daadwerkelijk aan de slag. Deze zomer zal de eerste Deining dan op de mat en in de winkel liggen.”

 

Tijdschriften

Reacties

  1. john kroes

    Goedemorgen, ik heb wel interesse in jullie nieuwe blad.

    Echter het valt mij wel altijd op bij alle watersportbladen, dat vaak alleen de dure boten + grote motoren worden getest. Het zou veel beter zijn om ook de kleine bootjes + motoren eens in het daglicht te zetten.

    Gaarne uw reactie hierop…

    mvg John Kroes

Plaats een reactie