Wasmiddel Lenor in papieren flessen

Procter & Gamble (P&G) werkt aan een papieren fles voor haar wasmiddel Lenor. In samenwerking met Paboco, producent van papiergebaseerde flessen, wordt in 2022 een pilotproject gestart in West-Europa.

P&G streeft ernaar het gebruik van nieuwe kunststoffen tegen 2030 met 50% te verminderen. Bedrijfsonderdeel Fabric Care Europe (met bekende merken zoals Ariel, Lenor en Tide) heeft zich bovendien gecommitteerd aan een plasticreductie van 30% tegen 2025. Ook wil het tegen 2022 volledig recyclebare verpakkingen gebruiken. Het bedrijf zegt goed op schema te liggen met deze doelstellingen. De proef met de papieren fles voor Lenor moet de basis vormen van een “test- en leerstrategie” om papieren verpakkingen breder op te nemen in het portfolio van P&G.

Ecologische voetafdruk verkleinen

Paboco’s technologie voor papieren flessen gaat volgens P&G snel vooruit. Dat maakt het mogelijk om het gebruik van plastic te verminderen. “Tegelijkertijd verkleint de ecologische voetafdruk in vergelijking met conventionele plastic verpakkingen”. Verschillende grote merken, waaronder Coca Cola, werken eveneens met Paboco aan alternatieve verpakkingen.

Papier Recycling Nederland (PRN) zet overigens nog wel vraagtekens bij het recyclen van deze papieren flessen, vanwege de aanwezige vochtbarrière in de fles. “Sowieso kan de vraag worden gesteld of een gebruikte fles wasmiddel schoon en droog is. Als dat niet het geval is, mag hij ook om die reden niet bij het oudpapier”. Toch is PRN alvast positief over het initiatief. “De papieren fles is een mooie ontwikkeling in de keuze voor meer duurzame grondstoffen”.

Verpakkingen

Plaats een reactie