‘Waanzinnige goede start’ Kinderboekenweek

De verkoopcijfers over het eerste deel van de Kinderboekenweek 2022 (bron: Gfk) laten zien dat meer kinderen een boek hebben bemachtigd dan vorig jaar tijdens de Kinderboekenweek. “Het Kinderboekenweekgeschenk ‘Waanzinnige boomhutverhalen‘ van Andy Griffiths en Terry Denton, vliegt de boekhandel uit”, stelt CPNB.

CPNB deelt alvast de cijfers over de goede start van de Kinderboekenweek 2022. “De totale markt Nederlandstalige boeken groeit van week 39 2022 op week 40 2022 met ca. 21% in afzet. Voor Nederlandstalige kinderboeken bedraagt het groeipercentage circa 71%. Dat groeipercentage is groter dan in 2021. Toen groeide de markt voor Nederlandstalige kinderboeken van week 39 2021 op week 40 2021 met circa 49% in afzet.”

Inmiddels is de magazijnvoorraad van ‘Waanzinnige boomhutverhalen‘ overal op, inclusief de voorraad van de Friese editie, en dat is uitzonderlijk. “Het is dit jaar overigens de eerste keer dat er een Friese editie is van het Kinderboekenweekgeschenk. In de meeste boekhandels zijn er zeker nog wel exemplaren beschikbaar, dus wie met zijn kind niet achter het net wil vissen, moet snel een bezoekje aan de boekhandel inplannen. De populariteit van het Kinderboekenweekgeschenk maakt van de hele Kinderboekenweek een extra groot succes.”

Boeken

Plaats een reactie