Vrolijke taferelen op decemberzegels

De voordelige decemberzegels van PostNL zijn dit jaar ontworpen door Miriam Bos. De bekende illustrator uit Apeldoorn maakte speciaal voor deze postzegels speelse tekeningen vol vrolijke taferelen in schilderachtige kleuren.

Bob van Ierland, directeur Mail bij PostNL: “De feestdagen staan voor de deur. Een periode waarin het draait om warmte, liefde en aandacht voor elkaar. Een kaartje sturen is een mooi gebaar om te laten weten dat je aan iemand denkt, de ontvanger wordt er blij van. We hopen dan ook van harte dat veel mensen dat ook deze kerst weer zullen doen. Het speciale tarief van de decemberzegels maakt dat extra voordelig.”

Vrolijke decemberzegels

Voor een vrolijke sfeer in de illustraties op de decemberzegels gebruikte Miriam gouache. Dat is een dekkende waterverf, die ze met penselen van verschillende dikte opbracht. “Gouache vind ik prettig om mee te werken”, aldus Miriam. “Want dat heeft een iets fijner pigment dan plakkaatverf. Ik gebruik ook niet al te dunne penselen, anders verdwijnt de penseelstreek.”

Handlettering

In de illustraties komen ook teksten voor die met de hand zijn geschreven. Deze vorm van illustreren wordt ‘handlettering’ genoemd. Werk van Miriam Bos is vaak daaraan te herkennen. Ook voor de typografie onderaan alle decemberzegels is gebruikgemaakt van met de hand geschreven letters: een zwierige letter voor de waardeaanduiding december en een strakke letter met wisselende diktes voor Nederland 2022.

Wenskaarten

Plaats een reactie