Vorsten viert 50 jaar

Het magazine Vorsten viert het 50-jarig bestaan met een speciale 180 pagina’s dikke jubileumeditie: Happy Royals. Papierkunstenaar Geertje Aalders maakte het omslag en een setje kaarten.

De jubileumeditie, die deze week verscheen, is volgens de redactie een ‘bewaarnummer’ geworden en bevat “de mooiste foto’s en verhalen van de afgelopen vijftig jaar”.

Papierkunstenaar Geertje Aalders maakte het omslag van Happy Royals

Op Bladendokter vertelt hoofdredacteur Alida Dijk aan magazinespecialist Carolien Vader: “We zien de gemiddelde leeftijd van de lezer oplopen. Ook zijn er veel concurrerende titels, zoals Libelle en Nouveau, die tegenwoordig geregeld aandacht besteden aan de royals. En natuurlijk – zoals bijna alle bladen in Nederland – zien wij ook de hoeveelheid abonnees dalen”.

Tegelijkertijd stijgt het bereik van Vorsten online en op social media. Dijk noemt als voorbeeld een Reel die de redactie plaatste op Instagram, toen Willem-Alexander en Maxima op bezoek waren in Zuid-Afrika. Die werd ruim een miljoen keer bekeken. “Het is voor ons de grote uitdaging om deze grote digitale groep ook naar print te halen”.

Enkele pagina’s uit de jubileumeditie Happy Royals
Tijdschriften

Plaats een reactie