‘Vooral jongeren versturen meer kerstkaarten’

De provincie die de meeste kerstkaarten ontvangt is Flevoland. Als het gaat om versturen, dan is Friesland voor het tweede jaar op rij koploper, blijkt uit onderzoek van Kaartje2go. “Friezen versturen gemiddeld de meeste kerstkaarten per inwoner.”

Eén op de drie Nederlanders voelt zich schuldig wanneer ze een kerstkaart ontvangen van iemand die ze zelf geen kaart hebben gestuurd. Bijna 80% van deze ‘schuldigen’ stuurt alsnog een kaartje terug. Dit blijkt uit representatief onderzoek van veldwerkbureau Panel Inzicht in opdracht van kaartenwebshop Kaartje2go.

(bron: Kaartje2go)

Uit het onafhankelijke onderzoek onder meer dan 1.000 respondenten blijkt daarnaast dat 81% van de Nederlanders van plan is om dit jaar kerstkaarten te gaan versturen. “Opvallend is dat vooral 18- tot en met 34-jarigen aangeven meer kerstkaarten te gaan versturen dan vorig jaar. 38% van de kerstkaartstuurders zegt dit te doen omdat ze er leuke reacties op krijgen. Ook geeft twee op de vijf aan dat ze een kerstwens sturen om te laten weten dat ze aan diegene denken. De groep die geen kerstkaarten stuurt, zegt er gewoon niet zoveel mee te hebben.”

(bron: Kaartje2go)

Op provincieniveau bezien wordt aan Zuid-Hollanders het minst gedacht rond kerst, want zij ontvangen de minste kerstkaarten. Limburgers sturen het minst vaak kerstgroetjes per post, aldus Kaartje2go.

Wenskaarten

Plaats een reactie