Videogame Pac-Man viert 40 jaar met speciale boekuitgave

Het is veertig jaar geleden dat de legendarische videogame Pac-Man verscheen. Die geschiedenis is nu voor het eerst vastgelegd in een speciale, 300 pagina’s dikke hardcover: PAC-MAN: Birth of an Icon. “Het is lastig het belang van Pac-Man voor videogames te onderschatten”, stelt de uitgever.

“In het boek volgen we het hele verhaal achter Pac-Man. Van de eerste gesprekken op de ontwerpafdeling van Namco in Tokio tot de industriĆ«le productie in de fabriek van Midway Manufacturing Co. in Chicago, waar een duizelingwekkende 400.000 arcade games werden gemaakt.” De schrijvers interviewden in Japan en Amerika tientallen mensen die direct betrokken waren bij het design, de verkoop en de productie van het spel. Ook doken ze in de archieven van Bandai Namco, de Japanse uitgever van Pac-man. Het boek bevat ook veel historisch beeldmateriaal, conceptontwerpen, marketingfoto’s en meer.

De ‘collector’s edition’ van het Pac-Man jubileumboek

Uitgever Cook and Becker is gespecialiseerd in onder andere ‘videogame art’ en staat bekend om exclusieve uitgaven. Ook van PAC-MAN: Birth of an Icon hebben ze iets speciaals gemaakt in de vorm van een collector’s edition. Die verzamelaars-editie, in een genummerde oplage van 2.000 exemplaren, bevat onder andere het hardcover boek, een unieke doos en slipcase in de vorm van Pac-Man en een gelimiteerde, gloednieuwe 7″ vinylpersing van de hit “Pac-Man Fever” van Buckner & Garcia uit 1981.

De jubileumuitgave verschijnt naar verwachting eind juli. Inmiddels zijn de 40 gesigneerde exemplaren van de speciale editie al uitverkocht.

Boeken

Plaats een reactie