Verpakkingsontwerp bekroond met Pentawards

Eind september zijn de Pentawards 2022 uitgereikt. Deze internationale prijzen worden toegekend aan ’s werelds beste verpakkingsontwerpen. Er ging dit jaar ook een ‘Platinum’ award naar Nederland.

De Pentawards-competitie, die nu voor de 16e keer werd gehouden, ontving meer dan 2.000 inzendingen uit meer dan 60 landen op verschillende continenten. Van alle inzendingen werden er meer dan 600 genomineerd door de internationale jury – en al eerder dit jaar onthuld. China, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, de VS, Japan en Italië wisten het hoogste aantal onderscheidingen te winnen.

In de categorie ‘Beverages’ was er Nederlands succes. De Platinum award ging hier naar ‘Williams Premium Cocktails in blik’, ontworpen door de Rotterdamse branding studio Offff.

De organisatie schrijft: “In maart 2020 zat Rotterdam in zijn eerste lockdown en Williams Canteen was vastbesloten zijn bar niet te verliezen. Hoe hebben ze het gedaan? Door te doen waar ze goed in zijn – mensen laten genieten van de lekkerste cocktails.”

“Na een periode van vallen en opstaan ​​ontwikkelden ze zes perfecte cocktails van hoge kwaliteit, vooraf bereid in een blikje. Daardoor is een perfect afgemeten mix mogelijk en de smaak blijft maandenlang optimaal. Branding studio Offff ontwikkelde zes cocktaillabels en een geschenkdoos voor de blikjes.”

De Special Awards van dit jaar, die opmerkelijke prestaties op het gebied van verpakkingsontwerp door individuen en bureaus belonen, werden ook uitgereikt:

  • Ontwerpbureau van het jaar – SeriesNemo, Spanje
  • Industry Disruptor Award – Davide Mosconi, Auge Design, Italië
  • Eerste Core Award ooit (10+ overwinningen) – Backbone Branding, Armenië
  • NXT-GEN, Beste Studentenwerk – Martí Garcés Muntalt, Lesley Melissa Batista Víquez en Trinidad Mosso Tupper, ELISAVA, Spanje

Op de website van de Pentawards staat een uitgebreid overzicht van alle winnaars.

Verpakkingen

Plaats een reactie