Valentijnskaarten: liefde per post

Brabanders hebben vandaag de meeste kans op een valentijnskaart in de bus. Voor inwoners van Limburg, Flevoland en Friesland ziet de dag er minder rooskleurig uit: zij ontvangen namelijk de minste kaartjes. Dat blijkt uit onderzoek van kaartenwebshop Kaartje2go.nl.

Brabanders ontvingen vorig jaar 32.646 valentijnskaarten, meldt Omroep Brabant op basis van het onderzoek: “Dat zijn er veel meer dan de nummers twee en drie: provincie Utrecht (13.763 kaarten) en provincie Overijssel (11.894 kaarten)”. Het AD wijst er op dat het echter de Utrechtse stad Montfoort is die in Nederland aan kop gaat: vorig jaar op 14 februari bezorgden postbodes er 1.479 kaarten van Kaartje2go.

Valentijnspost per provincie
Valentijnspost per provincie

 

De webshop, die jaarlijks bijna 8 miljoen kaarten zegt te versturen, deed onderzoek onder alle bestelde valentijnskaarten van de afgelopen drie jaar. Ze noemt het opvallend ‘dat veel kaartstuurders meer dan 1 valentijnskaart versturen’. Vrouwen lijken het meest romantisch, want 75 procent van de kaartverstuurders is vrouw. De leeftijd ligt het vaakst tussen 25 en 34 jaar (25 procent), gevolgd door 35 tot 44 jaar (23 procent). Uit de analyse blijkt ook dat 54 procent van de kaarten vierkant van vorm is.

Favoriete vorm van valentijnskaarten
Favoriete vorm van valentijnskaarten
Wenskaarten

Plaats een reactie