Vakbeurzen over verpakkingen in Brabanthallen

Vanwege de enorm snelle veranderingen in de verpakkingsindustrie organiseert Easyfairs de twee verpakkingsbeurzen ‘Packaging Innovations’ en ‘Empack’ dit jaar tegelijkertijd. Daarmee vormt Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch op 5 en 6 april het decor voor “het grootste en meest complete verpakkingsevent van de Benelux”.

Packaging Innovations zich richt op de expertise op het gebied van merkidentiteit, verpakkingsdesign en reductie/vervanging van en in plastics. ‘Duurzaamheid’ vormt de rode draad tijdens dit evenement, legt de beursorganisatie uit. “De ontwikkelingen in de wetgeving omtrent het terugdringen van wegwerpplastics en -verpakkingen volgen zich in rap tempo op. Hoe kan jij je het beste voorbereiden op de recente update omtrent de Packaging Waste Regulation? Hoe speel jij in op de transitie van wegwerp naar herbruikbaar? En welke verpakkingstrends zijn er in de afgelopen periode ontstaan?”

“Op Packaging Innovations staan (verpakkings)experts die inspelen op deze ontwikkelingen op het podium. Maar dit is niet alles. In samenwerking met Planet Reuse wordt het ‘Reuse & Refill Paviljoen’ gelanceerd, waar diverse startups bezoekers inspiratie meegeven om verpakkingen te ontwikkelen die gemakkelijk hergebruikt kunnen worden.”

(beeld: Easyfairs)

Ontmoetingsplek voor de nationale verpakkingscommunity

Het gelijktijdige Empack vormt dé jaarlijkse ontmoetingsplek voor de nationale verpakkingscommunity waar bezoekers verpakkingsmachines en -technologieën van dichtbij bekijken, ervaren en beleven. “Belangrijke elementen als verpakkingsmaterialen, -technologieën, -machines, -software en -services worden op de beursvloer in de spotlight gezet”.

Uitgebreid sprekersprogramma

De vakbeurzen bieden bovendien een uitgebreid sprekersprogramma. “Er zijn in meer dan 30 sessies bij te wonen: van de psychologie van verpakkingen tot de oplossingen voor verpakkingen op logistiek gebied. Daarnaast worden beide ochtenden afgetrapt met inspirerende en prikkelende kickstarts waarbij rondetafeldiscussies op het gebied van (consumenten)verpakkingen plaatsvinden.” Aan het woord komen onder andere experts van PEFC Nederland, HelloFresh, HAS Green Academy, Moonen Packaging, Tetra Pak en Inspectie Leefomgeving & Milieu.

Meer informatie over de exposanten en het sprekersprogramma is te vinden op de website van Easyfairs.

Verpakkingen

Plaats een reactie