Vakantietip: ‘Papier gemaakt in Gelderland’

In de zomer van 2015 vindt het erfgoedfestival ‘Gemaakt in Gelderland’ plaats. Dit festival belicht het heden en verleden van de Gelderse maakindustrie in alle facetten – en de papierindustrie is daar een belangrijk onderdeel van.

In de maand juli, de ‘Maand van het Papier‘, organiseert Regionaal Archief Zutphen een digitale tentoonstelling over de papierfabricage in Brummen en Eerbeek.

De tentoonstelling ‘Papier gemaakt in Gelderland‘ in het CODA Museum (Apeldoorn) geeft niet alleen een overzicht van de papiergeschiedenis in Gelderland, maar besteedt ook aandacht aan innovatie en moderne technieken.15_07_middelste-molen-300x300

Themadag papier: ‘Historische en hedendaagse boeken en schrijvers uit Nijkerk’. Museum Nijkerk toont op 1 augustus werken van de Nijkerkse uitgeverij en drukkerij Callenbach, met een overzicht van Nijkerkse schrijvers door de eeuwen heen.

Papierproductie in De Middelste Molen. Papierfabriek De Middelste Molen aan de Loenense Molenbeek produceert al sinds 1622 papier.

Op 20 augustus vindt er een mooie, vlakke fietstocht plaats in de dorpen ten zuiden van Apeldoorn.

Plaats een reactie