Uniek: Typografie-films bij Print Pakt Live

De briljante documentaire Linotype | The Film wordt op donderdag 27 oktober vanaf 17.30 uur vertoont tijdens Print Pakt Live op Dutch Design Week. Een dag later vertonen we Helvetica. Mis de kans om deze geweldige films te zien niet!

Print Pakt Live staat deze week in Eindhoven bol van de activiteiten. Naast een expositie, workshops en een ansichtkaartenactie vertonen we twee films. Kom naar Dutch Design Week en geniet.
Lynotype | The Film is een briljante documentaire rond de Linotype zetmachine. Thomas Edison beoordeelde deze machine, waarvan er ooit tienduizenden in drukkerijen over de gehele wereld aan het werk waren, als het achtste wereldwonder. Een eenmalige vertoning in Nederland.

event_150739182

Een dag later is het de beurt de geweldige film Helvetica. Ook deze documentaire wordt slechts eenmaal vertoont. Typografiegoeroe Henk Gianotten leidt de film vanaf 17.00 uur in.
In de film gaan de makers in gesprek met gerenommeerde ontwerpers over hun werk, het creatieve proces en de keuzes en esthetiek achter hun gebruik van een letterfont. De Nederlandse ontwerper Wim Crouwel geeft zijn positieve oordeel, maar een ontwerper als Erik Spiekermann legt uit waarom hij de Helvetica liever niet meer gebruikt.

Voor meer informatie en het volledige programma ga naar www.printpakt.nl/ddw

Plaats een reactie