‘Tomaatjes’-verpakking wint Europese Award

Bij de European Carton Excellence Award 2022 – een prestigieuze prijs voor verpakkingsontwerp – heeft Nederland de titel ‘Kartonverpakking van het Jaar’ gewonnen. De ‘Tomaatjes’-verpakking, gemaakt door Rutgers Printing & Packaging Solutions, werd door de jury geroemd om haar ‘esthetiek en functionaliteit’. 

De European Carton Excellence Award bekroont opvallende verpakkingsconcepten. “Ideeën en concepten zijn steeds interessanter en diverser geworden”, stelt de organisatie. “Al geruime tijd neemt het aantal structurele en conceptuele innovaties toe, grotendeels met een focus op het vervangen van bestaande verpakkingen van plastic. Terwijl eerdere prijsinzendingen vaak vooral visueel en functioneel zeer aantrekkelijk waren.”

De titel ‘Carton of the Year 2022‘ werd toegekend aan de ‘Tomaatjes’-verpakking van Rutgers Printing & Packaging Solutions. “Een meesterwerk van elementair en duurzaam design”, aldus de organisatie, “met een perfecte balans tussen het maximaliseren van de zichtbaarheid van het product met behoud van stijfheid”.

De jury was onder de indruk: “Het ontwerp integreert de beweging van de menselijke hand op een natuurlijke manier. Het heeft een vergrendelingsmechanisme met een hoorbare ‘klik’, waardoor de consument de zekerheid heeft dat de verpakking dicht en ‘op slot’ zit.”

Verpakkingen

Plaats een reactie