Tjokvol programma Print Pakt Live op DDW zo goed als rond

Vier dagen aftellen. Dan gaat op zaterdag 20 oktober in Eindhoven Print Pakt Live tijdens Dutch Design Week van start. Een bomvol programma, waarin de grafische wereld die van de ontwerpers ontmoet en andersom. Joost Swarte tekende opnieuw voor een strak vormgegeven Black Box in Yksi.

Eén van de hoogtepunten tijdens Print Pakt Live is de sneak preview op de toekomst. Samen met SintLucas organiseert het KVGO deze bijeenkomst die behalve door KVGO-leden ook door Fespa en ZSO wordt bezocht. Circa zestig deelnemers meldden zich al aan.

Op de kaart
De traditionele Op de kaart-actie loopt met een productie van 27.000 kaarten, van zestien verschillende bedrijven en organisaties als een trein. De grafische hoogstandjes kunnen door de bezoekers voor niks worden meegenomen en dankzij de ondersteuning door PostNL wereldwijd gratis verstuurd.

Op bezoek
In de Swarte Doos komen Opmeer uit Den Haag, lenoirschuring uit Amsterdam en Wihabo uit Geffen met hun relaties op bezoek. Als Print Promotor treden Bart Lauwaert op (Groep Matthys), Marco Zwaan (Zwaan printmedia) Erwin Koerts (Aeroprint) en Marco van der Krogt (De Bink).

Speciale sessies
Speciale aandacht voor sessies over papier, en eeen reis langs bijzondere boeken met Trudy Dorrepaal (Art Libro en Coers & Roest) en een paper clinic met Marchelma van Breugel (Snpr): Probeer papier. Myrte de Zeeuw (Myrte) gaat in op de voordelen van digitaal printen bij het opbouwen en verkopen van haar collectie.

Joost Swarte is op donderdagmiddag 25 oktober aanwezig voor een even onderhoudend als geestig betoog over drukwerk. Tekeningen van Swarte over grafische producten zijn permanent te zien, geanimeerd door Michiel Mos.

Handboekbinders van de Vereniging van Nederlandse Handboekbinders (VNH) doen inspiratie op tijdens een sessie over nieuwe materialen. Duurzaam drukwerk in de praktijk is in de vertrouwde handen van Rob Wilders (Ecodrukkers) en Erik Timmermans (papierenkarton.nl). Deze laatste overhandigt het eerste exemplaar van het boek ‘Duurzaam uitgeven’ aan KVGO-voorzitter Cees Verweij.

Best verzorgde boeken
De derde editie van Print Pakt Live brengt een primeur naar Eindhoven: we exposeren ditmaal ook de volledige selectie van de Best Verzorgde Boeken 2017 tijdens de Dutch Design Week.

Beleef het mee
Dat is nog niet alles. Uitbreken naar ander grafisch werk in Eindhoven kan aan de hand van de Print Pakt Paper Trail. Thuisblijvers krijgen elke dag een gefilmde update van dat wat ze live hadden kunnen meemaken. Berichten van Print Pakt Live op Dutch Design Week zijn er via de websites van het KVGO, Print Pakt en uiteraard Twitter, Facebook en Instagram.

Beleef het mee, van 20 – 28 oktober in de Swarte Doos van Yksi aan de Torenallee in Eindhoven.

Plaats een reactie