Tip: kersttijd in het grafisch museum

Een tip van Print Pakt voor de Kerstvakantie. In deze kersttijd kun je in het grafisch museum in Wouw een expositie bezoeken van 100 (grafische, dus gedrukte) kerststallen van papier, zoals pop-ups en diorama’s, van 1775 tot heden.

Ook het ontstaan van de kerststal en de symboliek in de kerststal wordt toegelicht. Het museum vertelt: “U kunt kerstprenten uit 1500 bewonderen en tevens kunt u op de zolder van de oude schuur van het complex een grote kerk-kerststal bezoeken. Op dinsdag 27 december en zondag 1 januari kunnen kinderen ook nieuwjaarswensen drukken met antieke houten letters op een oude drukpers.”

Kersttijd (beeld: Grafisch Museum in Wouw)

Grafisch museum & atelier ‘in den groenen zonck’ is een klein, intiem museum, met op panelen de uitvinding en de opkomst van de boekdrukkunst, de opkomst en de werking van de andere grafische technieken; oude drukpersen en ambachtelijke materialen vooral over hoogdruk en boekdruk. Een aparte afdeling is gewijd aan de zeefdruk, in de vorm van het ook toegankelijke zeefdrukatelier van de eigenaar H. Schalken.

Plaats een reactie