Tip: ‘Graphic Trickery, the other Eschers’

Een tip van Print Pakt: de tentoonstelling Graphic Trickery, the other Eschers in het Design Museum Dedel is niet aan Maurits Escher gewijd, maar aan het minder bekende, maar niet minder belangrijke, grafische werk van zijn familie.

Design Museum Dedel in Den Haag toont werk van o.a. Gielijn Escher (achterneef van Maurits Escher) en Jac. Jongert (grootvader van Gielijn Escher). Gielijn Escher had ongelooflijk veel succes op het gebied van posters. Net als zijn grootvader, Jac. Jongert voor hem. Het onderscheidende kenmerk van het werk van de familie Escher ligt in illusie als belangrijkste visuele methode, en dit is precies wat we in de expositie laten zien.

Grafische trucs die ontwerpers gebruiken (bron: Design Museum Dedel)

De leraren van Maurits Escher

De kijker zal volgens het museum ook versteld staan van de unieke grafisch ontwerpen van de leraren van Maurits Escher aan de Haarlemse School voor Architectuur. Zoals Karel de Bazel, die ongetwijfeld de persoonlijke stijl van de jonge Maurits hebben be├»nvloed. Enkele houtsneden van de leraar die de grootste invloed had op Escher – Samuel Jessurun de Mesquita – zullen ook worden gepresenteerd.

“We beperken de tentoonstelling niet uitsluitend tot bovengenoemde ontwerpers, maar laten ook de ‘grafische truc’ zien die andere ontwerpers gebruikten om met de geest van de kijkers te spelen.”

De tentoonstelling Graphic Trickery, the other Eschers is nog tot 31 mei 2024 te zien.

Buitenreclame

Plaats een reactie