Tip: elfde editie van CODA Paper Art

Alvast een tip van Print Pakt voor deze zomer: het CODA Museum in Apeldoorn brengt het werk van 22 papierkunstenaars uit binnen- en buitenland samen in de elfde editie van CODA Paper Art.

Papier vormt al decennialang een bron van inspiratie voor beeldend kunstenaars en vormgevers. “Zodra de kunstenaar het papier of karton oppakt en beschildert, betekent, vervormt of vouwt krijgt het nieuwe vormen; vormen die verhalen vertellen, ons raken, beroeren, aan het denken zetten, verbazen en verrassen door het monumentale en imposante of juist het tactiele en gedetailleerde van het kunstwerk.”

(beeld: CODA Museum Apeldoorn)

CODA Paper Art 2023 toont met een grote diversiteit aan werk – van collages en designobjecten tot mode, performance, kinetische kunst, sculpturen en videowerk – hoe het materiaal de hedendaagse kunstenaar inspireert. “Opvallend in deze editie van Paper Art is de voorkeur voor ongekleurd, neutraal papier en karton. Een aantal kunstenaars realiseerde speciaal voor deze editie van Paper Art nieuw werk.”

Kijk voor meer informatie over de kunstenaars en de tentoonstelling (te zien van 11 juni tot en met 12 november 2023) op de website van het CODA Museum.

Reacties

  1. Henk Gianotten

    Wie niet alleen van papier wil genieten maar ook van typografie kan ik aanbevelen in de eerste week naar deze tentoonstelling te gaan. Tot en met 18 juni is er namelijk ook de tentoonstelling over het werk van de typograaf Saïd Kinos. “De Harmonie: vorm, kleur en taal” is de titel van deze uitzonderlijk mooie tentoonstelling met werk op papier maar ook in de vorm van metershoge kleurrijke muurschilderingen die hij speciaal voor het CODA maakte. Een echte aanrader volgens de Kunstkrant (www.kunstkrant.com) en het Museumtijdschrift. (www.museumtijdschrift.nl).

Plaats een reactie