Tip: Drukkunstbeurs in Amersfoort

Een tip van Print Pakt voor de Herfstvakantie. Drukwerk in de Marge organiseert op 22 en 23 oktober 2022 de Drukkunstbeurs in de Prodentfabriek in Amersfoort.

De Drukkunstbeurs is de opvolger van de Boekkunstbeurs, die van 1999 tot en met 2021 door Drukwerk in de Marge samen met stichting Handboekbinden werd georganiseerd.

“Margedrukkers, grafici en andere kunstenaars bieden hun uitgaven en druksels aan, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters, maar ook op risoprinters of stencilmachines. Honderd stands met bijzonder, handgemaakt drukwerk: literaire uitgaven, kaarten, prenten, affiches, kunstenaarsboeken en meer. Daarnaast zijn er (druk)demonstraties en zijn er drukkers- en kunstenaarsbenodigdheden te koop.”

Speciaal voor de beurs wordt er een bijzondere uitgave gedrukt met gedichten van de Utrechtse schrijver Ingmar Heytze. Deze uitgave is gratis voor alle bezoekers van de beurs.

De Drukkunstbeurs is beide dagen geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

De Drukkunstbeurs heeft ook een eigen website. Daar is de deelnemerslijst te vinden, en praktische informatie voor bezoekers aan de beurs. Het evenement vindt plaats in de Prodentfabriek (Oude Fabrieksstraat 20 in Amersfoort).

Plaats een reactie