Thrillers doen het goed

In de Spannende Boeken Weken steeg de omzet van thrillers met 12% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is de trend van de afgelopen drie magere jaren stevig gekeerd.

Nederlandstalige spannende boeken zorgden voor een omzetstijging van 13%. Van alle boeken die deze periode over de toonbank gingen, was één op de zeven een Nederlandstalig spannend boek. ‘Goede dochter’ van Karin Slaughter was de allerbest verkochte thriller

Het Geschenkboek ‘De Vrouw in de blauwe mantel’, geschreven door Deon Meyer, is gedrukt in een oplage van 350.000 exemplaren. De Spannende Boeken Weken werden dit jaar gehouden van 9 juni tot en met 25 juni onder het motto: je vakantie begint met boeken.

Extra profijt bij deelname Spannende Boeken Weken

Boekwinkels die ‘De Vrouw in de blauwe mantel’ cadeau gaven aan hun klanten profiteerden extra. Zij verkochten 9% meer Nederlandstalige spannende boeken dan boekwinkels die niet met de campagne meededen. Hiermee behaalden zij een omzetstijging van 16%. De dagen voor Vaderdag laten ook een piek zien in de verkoop van de spannende boeken. De algemene boekverkoop zit trouwens in de lift. Bij alle genres van fictieboeken is sprake van een omzet stijging van 4%. Vaderdag en de aanstaande vakantie zijn duidelijk aanleiding om boeken, en zeker ook spannende boeken, te kopen.

Top 10 best verkochte thrillers tijdens de Spannende Boeken Weken

  1. Goede dochter van Karin Slaughter (HarperCollins Holland)
  2. De dorst van Jo Nesbø (Cargo)
  3. Het paradijs van Suzanne Vermeer (A.W. Bruna)
  4. Het motief van David Baldacci (A.W. Bruna)
  5. Zondagochtend breekt aan van Nicci French (Ambo|Anthos)
  6. Selfies van Jussi Adler-Olsen (Prometheus)
  7. Judas van Astrid Holleeder (Lebowski)
  8. Koorts van Deon Meyer (A.W. Bruna)
  9. In het water van Paula Hawkins (A.W. Bruna)
  10. Het meisje in de trein van Paula Hawkins (A.W. Bruna)
Boeken

Plaats een reactie