Texelse Courant wint prijs voor TX MAPS

De Texelse Courant, de lokale krant van het grootste waddeneiland, is de winnaar van de A.M. Banda-prijs. Brancheorganisatie NNP bekroont met deze prijs jaarlijks het beste commerciële initiatief onder lokale nieuwsmedia.

De A.M. Banda-prijs is vernoemd naar de initiator van de NNP, de organisatie die in 1945 werd opgericht als ‘De Nederlandsche Nieuwsbladpers’. Als belangenbehartiger van lokale nieuwsmedia reikt de vereniging sinds 2000 deze prijs uit.

Voor de competitie van 2021 werden door acht verschillende uitgeverijen in totaal 10 inzendingen ingestuurd. Die zijn door de jury beoordeeld op criteria zoals originaliteit, continuïteit, en commercieel resultaat. Ook het gebruik van meerdere media en de kwaliteit van de presentatie spelen mee.

TX-MAPS van de Texelse Courant

De jury wees de Texelse Courant aan als winnaar. De krant “heeft goed ingespeeld op de veranderde omstandigheden en de horeca de gelegenheid geboden om zich op een heel groot platform te presenteren. Ieder horecabedrijf dat aan afhalen en bezorgen deed, kon op de TX-MAPS kaart verschijnen. TX-Maps is een digitale Wie- Wat- Waar voor Texel gekoppeld aan de website en de twee apps van de Texelse Courant.”

“Begonnen als gratis service aan de horeca is TX-MAPS inmiddels uitgegroeid tot een betaald platform voor horeca, winkels, supermarkten, rondvaarten, bioscopen enz. De jury vond TX-MAPS een mooi voorbeeld hoe je vanuit een crisissituatie een nieuw commercieel platform kan presenteren dat inmiddels bijzonder succesvol is.”

De Texelse Courant verschijnt tweemaal per week
Kranten

Plaats een reactie