Tentoonstelling over papier in Yksi Expo

Onder de titel ‘Paper Generations, Generations of Paper’ presenteert Yksi Expo in Eindhoven een expositie over papier. De tentoonstelling, te zien van 24 maart t/m 30 juni, geeft “een verrassend beeld van dit alledaagse maar toch onopvallende materiaal”.

Tentoonstelling ‘Paper Generations, Generations of Paper’ (foto: werk Elke Lutgerink)

Met de expositie brengt initiatiefnemer Leonne Cuppen (Yksi Connect) een eerbetoon aan haar vader Martin Cuppen (88).  Hij is zijn hele werkzame leven actief geweest in de papiersector en ook nu nog een verwoed verzamelaar is. Cuppen sr. richt bij Yksi Expo een werkplaats voor papierscheppen in. Daarnaast toont hij een deel van zijn verzameling speciale watermerken en papierproducten.

Grafisch papier

Yksi Expo is sinds twee jaar de thuishaven voor Print Pakt Live tijdens de jaarlijkse Dutch Design Week. Ook tijdens ‘Paper Generations, Generations of Paper’ laat de grafische industrie zien waartoe zij vandaag de dag in staat is. Papierkenner Trudy Dorrepaal stelde een selectie samen van 15 bijzondere papiersoorten die zich met name van elkaar onderscheiden door hun bijzondere oppervlak. Vijftien tinten wit papier, ingelijst en wel – ruiken mag, aanraken moet.

Ontwerpers en objecten

De tentoonstelling toont bovendien een breed scala aan experimenten en voorbeelden: van papierpulp als basis voor tegels, stenen of meubels tot draagbare sieraden, en van vazen en vaten tot intrigerende kunstobjecten. Material Sense toont voor deze gelegenheid de papierstalen van ontwerpers uit haar eigen materialenarchief. Bijzonder is ook de bijdrage van een zestal ontwerpers met Aziatische achtergrond, wonend en werkend in Nederland.

 

 

Plaats een reactie