Tentoonstelling over 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches

Om toch alvast in de nieuwe agenda te zetten: vanaf 13 februari 2021 staat in het Spoorwegmuseum in Utrecht de tentoonstelling ‘Spoor van verbeelding’ gepland over Nederlandse spoorwegaffiches van het begin tot heden. De expositie laat zien hoe reizigers met beeld werden verleid om de trein te nemen.

De veelal fraaie en kleurrijke affiches laten niet alleen de geschiedenis van het reizen per spoor zien, maar ook de ontwikkeling van ontwerpstijlen. Tegelijk met de tentoonstelling verschijnt bij uitgeverij Thoth het rijk geïllustreerde boek ‘150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches‘ door Arjan den Boer.

De tentoonstelling is samengesteld door verzamelaar en publicist Arjan den Boer. De affiches komen uit de omvangrijke collectie van het Spoorwegmuseum, uit de verzameling van de samensteller en van enkele musea en archieven in binnen- en buitenland. Sommige zijn nooit eerder geëxposeerd of komen, gevoelig als de originele steendrukken zijn voor licht, sinds lange tijd weer uit de lades van het depot. Daaronder zijn ook zeldzame exemplaren van de Franse Art Deco-grootmeester A.M. Cassandre.

De tentoonstelling ‘Spoor van verbeelding, 150 jaar Nederlandse spoorwegaffiches’ staat op de agenda voor 13 februari tot en met 5 september 2021.

Buitenreclame

Plaats een reactie