Symposium ‘Book Manifest’

Het Allard Pierson organiseert op zaterdag 10 september een symposium rond het werk van boekontwerper Irma Boom. Met drie bijzondere gasten waarmee Boom een boek maakte, bespreekt zij het architectuurboek, de kunstenaarsmonografie en het fotoboek.

Irma Boom gaat tijdens het (Engelstalige) symposium in gesprek met architect Rem Koolhaas, kunstenaar Berend Strik en fotograaf Rineke Dijkstra. Na afloop is de tentoonstelling Irma Boom: Book Manifest in het Allard Pierson te bezoeken.

(klik voor meer informatie over het symposium)

De UvA schrijft over het aanstaande symposium: “Het Allard Pierson beheert een omvangrijke collectie grafische vormgeving. Daartoe behoort ook het ‘levend archief’ van Irma Boom. Na een retrospectieve tentoonstelling in 2010 presenteert het Allard Pierson tot en met 25 september 2022 een expositie waarin het ontwerpproces centraal staat. Irma Boom: Book Manifest toont het experiment en de zoektocht naar de ultieme vorm.”

“Met haar ontwerpen heeft Irma Boom grenzen verlegd. In het huidige digitale tijdperk laat haar oeuvre zien dat een gedrukt boek een tactiel object is met een eigen intimiteit. Vorm en inhoud zijn onlosmakelijk verbonden. Een van haar uitspraken is: “The regular book is not alive anymore. You can put it on a PDF on the internet. My books are something else. They have to be this three dimensional object.” De mogelijkheden van het gedrukte boek blijken nog lang niet uitgeput. Dit vernieuwend werk inspireert lezers en boekenliefhebbers van over de hele wereld.”

De tentoonstelling Irma Boom: Book Manifest is nog tot 25 september te zien in het Allard Pierson.

Boeken

Plaats een reactie