Suske en Wiske en de Hilarische Herdruk van hun glossy

De eerste druk van de speciale StripGlossy-editie rond Suske en Wiske raakte in augustus al binnen een week uitverkocht. Reden voor de uitgever om een ‘hilarische herdruk’ uit te brengen, met een nieuw omslag.

Al sinds 1945 staan Suske en Wiske in diverse kranten. Ze hadden zelfs tien jaar lang een eigen weekblad. En vanwege het 75-jarig bestaan van het stripduo is er nu een eigen glossy. Gasthoofdredacteur van de speciale uitgave van maandblad StripGlossy is Koen Maas. Hij is bekend van De Perfecte Podcast, een schatkist aan weetjes, reportages en interviews rond Suske en Wiske. 

De uitverkochte StripGlossy

In de 196 pagina’s dikke Suske en Wiske StripGlossy staan de interviews die Koen Maas had met Paul Geerts (de opvolger van bedenker Willy Vandersteen) en Peter Van Gucht, uit wiens brein de avonturen van Suske en Wiske nu voortkomen. Dit alles wordt afgewisseld met onder meer twee korte zeldzame Suske en Wiske-verhalen die slechts eenmaal eerder zijn gepubliceerd. Ook staat er een Jerom–verhaal in dat nog nooit in Nederland is verschenen, aldus de uitgever.

De eerste druk was in één week geheel uitverkocht. Daarom verscheen begin september een herdruk, met zelfde inhoud maar met een gewijzigde cover. “Tekenaar Rob Derks schotelt ons een omslag voor met hongerige fans, die de eerste editie met een cover van Gerben Valkema letterlijk en figuurlijk verslinden.”

De herdruk met een nieuw omslag
Boeken Tijdschriften

Plaats een reactie