Succesvolle Sign & Print Expo 2023

De 2023 editie van Sign & Print Expo zit er alweer op. De organisatie is trots op het resultaat: “Het is gelukt om na Corona en in tijden van crisis een zo kwalitatief mogelijk evenement neer te zetten, waarin innovaties op de stands bij de exposanten en een inspirerend kennisprogramma centraal stonden. Dit trok vele bezoekers, maar liefst 6.200”, aldus Corine Visser, Head of Cluster bij organisator Easyfairs.

“We hebben samen een gemeenschappelijk belang en dat is om de sector vooruit te helpen en de juiste handvatten te geven voor de toekomst. Dit is ons doel en het is fantastisch om te zien hoe iedereen op gepassioneerde wijze zijn of haar steentje hieraan heeft bijgedragen”, zegt Corine Visser.

Ook het KVGO was aanwezig op de beurs en verzorgde in het Theater een workshop, speciaal gericht op Sign, ‘over wat CO2 is en waarom CO2 reductie relevant is’. “Voor ons is het belangrijk dat de markt zich toekomstbestendig kan maken op Sign & Print Expo door de juiste onderwerpen uit te lichten”, aldus de beursorganisatie. “Dat het Theater goed werd bezocht, was voor ons een bevestiging dat we de juiste gespreksthema’s aan de kaak stelden.”

(beeld: Easyfairs)

“Dat deze markt in positieve zin in beweging is, dat zal eenieder van jullie niet zijn ontgaan”, stelt Visser. “Ook wij houden de trends en ontwikkelingen in de gaten en proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen. Zo willen we de beurs onder andere gaan uitbreiden met leveranciers die machines en materialen leveren ten behoeve van (gepersonaliseerde) promotional items. We zien op de beurs al vraag en aanbod terugkomen op het gebied van textiel, borduren en drinkwaren en dit gaan we verder uitbreiden met elektronica en school- en kantoorartikelen.”

(beeld: Easyfairs)

“Daarnaast zijn we aan het onderzoeken of we het huidige signing aanbod kunnen verbreden met digitale communicatietechnologieën, zoals digital en light signing. Denk hierbij aan digitale displays, touch screens, holografie of LED. We zijn ontstaan vanuit de grafische vakdagen en deze basis blijft natuurlijk een onderdeel van het toekomstige event!”, aldus Visser.

Plaats een reactie