Succesvolle presentatie Kalenderboek

De presentatie van het Kalenderboek van Stichting Print liep afgelopen vrijdag uit in een gezellig treffen van drukkers en vormgevers.

Maar liefst 7 drukkers, 2 boekbinders, 1 papierleverancier, 2 kartonleveranciers, 1 leverancier van bindmaterialen en 366 Nederlandse grafisch ontwerpers, kalligrafen, letterontwerpers en illustratoren werkten mee aan het Kalenderboek, een initiatief van Stichting Print. Paulina de Nijs, de drijvende kracht achter de stichting, slaagde er in om het grootste deel van alle participanten samen te laten in komen in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger.

Het werd een gezellige grafische happening met grafische sprekers als Arie Lenoir en Paul Mijksenaar die vertelden over hun liefde voor drukwerk. Het Kalenderboek zelf is niets minder dan een pleidooi voor grafische vormgeving en mooi drukwerk. Alle betrokkenen werkten er dan ook geheel belangeloos aan mee. Elke vormgever ontwierp voor elke dag van het jaar een spread in het boek, waardoor er een bijzondere (tijdloze) kalender ontstond. Samen met de grafische bedrijven ontstond op die manier een uniek grafisch hoogstandje.

Het boek is te bestellen via https://www.buyprint.nl/

Plaats een reactie