Stripmuseum wordt Storyworld: museum voor strips, animatie en games

Het Stripmuseum in Groningen is op 2 maart 2019 voor het laatst te bezoeken. Later dit jaar opent dan het nieuwe ‘Storyworld’ haar deuren: ‘hét Nederlands museum voor strips, animatie & games’.

Sinds 2004 in Groningen

Het Nederlands Stripmuseum startte in 2004 aan de Westerhaven in Groningen: “Het museum heeft een omvangrijke vaste collectie met origineel werk van Nederlandse stripmakers als Marten Toonder, Martin Lodewijk, Henk Kuipers, Jan Kruis, Hanco Kolk, Peter de Wit, en vele anderen. Daarnaast waren er sinds de opening meer dan 80 tijdelijke exposities te bewonderen.”

Strips, animatie & games

Het nieuwe museum zal een andere opzet hebben. In Storyworld draait alles om ‘vertellen met beeld’ en daarbij staat het productieproces centraal. “Naast het tonen van Nederlandse en internationale successen is Storyworld een museum waar bezoekers van jong tot oud zelf aan de slag kunnen met alle bouwstenen en aspecten van strips, games en animaties”, kondigen de initiatiefnemers aan. Storyworld krijgt een plek in het tien verdiepingen tellende Groninger Forum, een spectaculaire ontmoetingsplek middenin de Groninger binnenstad. Storyworld gaat open in de tweede helft van 2019.

Storyworld opent eind 2019

Plaats een reactie