Stichting Print presenteert jong talent op Print Pakt Live tijdens DDW

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven bieden Print Pakt en Stichting Print drie jonge talenten de gelegenheid hun projecten waarin print en papier een essentiële rol spelen te presenteren.

Op vrijdag 28 oktober zullen Teuntje Fleur, Kars van den Heuvel en Alice Mulder om 13.30 uur en 15.30 uur vertellen over deze bijzondere projecten.

Alice Mulder
stichting_print_alice_mulder
Alice Mulder is een grafisch ontwerper/illustrator en afgelopen juli afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag met het boek ’Parlement der Dingen’. Dit Parlement geeft het woord aan de Dingen, die de mensheid vragen een stapje terug te doen met hun gebruik van Planten, Dieren en Dingen. De lezer wordt hierdoor geconfronteerd met de houding van de mensheid ten opzichte van de aarde en de steeds groter wordende hebzucht.

Dit hardcover boek is uitgevoerd in een combinatie van Risoprint en ComColor (beide RISO-machines) en is handgebonden met de Zwitserse bindwijze. Ook bevat het boek een zwarte pagina waar met witte inkt dekkend op is gedrukt. Het combineren van deze technieken was geen makkelijke opgave, maar voor Alice wel een prachtige ervaring. In haar presentatie zal ze de bezoeker meenemen in de totstandkoming van het ‘Parlement der Dingen’.

Kars van den Heuvelstichting_print_kars_van_den_heuvel
Kars van den Heuvel, student 4e jaar grafisch vormgeven van de Willem de Kooning Academie, deed een project genaamd Fabrink over print en de mogelijkheden die print heeft in nieuwe vormen. Het idee was om print in een nieuwe laag te zetten en door te voeren naar 3D. Met de zeefdruk techniek ontwikkelde hij een materiaal dat los van papier gebruikt kan worden.

Het materiaal dat hij maakte, bestaat uit meerdere lagen zeefdrukinkt (schuimdruk) en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Doordat hij de mogelijkheid had om motieven en patronen te verwerken in de lagen van de inkt ontstaat er een nieuwe soort manier van bedrukken van stof.

Teuntje Fleur
stichting_print_anne_fleur_boersma

Teuntje Fleur is een grafisch ontwerpster die met haar werk een kleurrijke wereld creëert en daarmee wil informeren en confronteren. Ze is veel bezig met materialen en probeert daar een relatie mee aan te gaan. In 2015 deed zij een bijzonder project met het materiaal papier.

Heel veel sterkte gaat over rouwen en de manier waarop je dat moet doen. Wat wordt er van je verwacht en hoe moet je verder gaan?

Op 26 november 2015 overleed haar schoonvader Henk Koelewijn. Hij laat een enorme leegte achter. Om dit verwerken heeft Anne-Fleur haar eigen rouwritueel ontworpen bestaande uit een deken, film en een publicatie.

Het volledige programma is te vinden op www.printpakt.nl/ddw.

Plaats een reactie