Voorkeur online consumenten voor kartonnen verpakking

De online consument wordt steeds kritischer wanneer het gaat om online leveringen en de recyclebaarheid van de verpakkingen. Dat blijkt uit onderzoek van DS Smith. Ze prefereren kartonnen verpakkingen boven plastic verpakkingsmaterialen.

Een kwart van de respondenten in het onderzoek geeft zelfs aan niet meer bij een winkel online te bestellen als het verpakkingsmateriaal moeilijk recyclebaar is. Consumenten hebben een sterke voorkeur voor papier en kartonnen verpakkingen. 72% van de Nederlanders en 62% van de Vlamingen willen bij voorkeur zo min mogelijk plastic verpakkingsmaterialen ontvangen.

Een duidelijke meerderheid van de Nederlanders en Belgen keert een webshop de rug toe na ontvangst van een beschadigd product. “De rol van verpakkingen daarin wordt steeds belangrijker”, schrijft verpakkingsspecialist DS Smith. “Ongeveer 70% van de Vlamingen en 80% van de Nederlanders bestelt minimaal één keer per maand online. Bijna de helft van alle Vlamingen en ruim de helft van alle Nederlandse respondenten ontvangt jaarlijks wel een beschadigde verpakking, productverpakking of product.”

Volgens DS Smith zijn tijdens de afgelopen ‘Black Friday’-periode in Europa meer dan 77 miljoen producten beschadigd aangekomen bij de consument. De schade bedraagt ruim 1,3 miljard euro. Met betere verzendverpakkingen kan dit worden voorkomen.

Plaats een reactie