Stemmen op het Mooiste Boekomslag van 2021

Ook dit jaar organiseert Libris.nl weer de verkiezing van Het Mooiste Boekomslag. De aangesloten boekhandels hebben een voorselectie gemaakt van twintig boeken die in aanmerking komen voor de titel ‘Mooiste Boekomslag 2021’. Het publiek mag op één van deze boeken stemmen, maar kan ook een eigen favoriete boek insturen.

Op de Libris-site staan de genomineerde boekomslagen afgebeeld. Telkens worden ook de namen van de ontwerpers, vormgevers en illustratoren vermeld. Het Amsterdamse Moker Ontwerp is verantwoordelijk voor vier van de twintig omslagen; ontwerpers Roald Triebels en Irwan Droog maken ieder met twee van hun omslagen kans op de titel.

Een deel van de genomineerde boekomslagen

Stemmen kan op de website van Libris. Daar kun je ook een eigen nominatie doorgeven door op ‘het omslag met het vraagteken’ te klikken en het ISBN van je keuze in te vullen. Deelnemers maken bovendien zelf kans op een prijs: “Laat je motivatie achter waarom jouw keuze het Mooiste Boekomslag 2021 moet worden. En wie weet win jij een boekenbon ter waarde van 50 euro.”

Een deel van de genomineerde boekomslagen

Vorig jaar won het boek Confettiregen van Splinter Chabot met een omslag van fotograaf en ontwerper Anton Corbijn. Alle negen eerdere winnaars zijn ook te zien op de website van Libris.

Er kan tot en met 9 januari 2022 worden gestemd. Op 13 januari wordt Het Mooiste Boekomslag van 2021 bekend gemaakt.

Boeken

Plaats een reactie