Stemmen op alternatieve verkiezingsposters

Om de aanstaande verkiezingen actief onder de aandacht te brengen daagde het creatieve platform ‘Algemene Beschouwingen’ ontwerpers uit om alternatieve verkiezingsposters te bedenken. De posters hangen langs een route door Den Bosch en op 17 maart kiest het publiek het winnende affiche.

Algemene Beschouwingen greep de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 aan voor een oproep om bestaande posters te alteren, eigen (alternatieve) ontwerpen in te dienen of affiches met een algemene strekking naar eigen ontwerp in te zenden. “Dit kan zijn het aankaarten van maatschappelijke onderwerpen als jeugd, zorg of veiligheid, of een ludieke oproep tot stemmen. Vrijheid en creativiteit staan daarbij voorop.”

Deelnemende affiches

Alternatieve beeldtaal

Het initiatief wil de verkiezingen actief onder de aandacht brengen “met een ongebruikelijke, experimentele en alternatieve beeldtaal”. De deelnemende affiches vormen een doorlopende buitententoonstelling door Den Bosch. Alle inzendingen zijn ook online verzameld op Instagram (@algemenebeschouwingen) en op de site algemenebeschouwingen.eu.

De winnaar wordt beloond met de ABA, de Algemene Beschouwingen Award.

Buitenreclame

Plaats een reactie