Stemmen kan voor de VPRO Cinema Afficheprijs

De posters van Aanmodderfakker, Brozer, J.Kessels, Prins en Those Who Feel the Fire Burning maken kans op de 15e VPRO Cinema Afficheprijs, een publieksprijs voor de beste filmposter van het jaar.

Ze werden door een vakjury met onder andere cameraman Hoyte van Hoytema, regisseur Martin Koolhoven, art director Jan Roelfs en kostuumontwerpster Jany Temime gekozen uit de oogst van het afgelopen jaar, bestaande uit een kleine zestig posters voor speelfilms en documentaires.

De genomineerde posters zijn gemaakt door Sander Brouwer (Prins), de Vlaamse Amira Daoudi (J. Kessels), Jom Semah en Morgen Knibbe (Those Who Feel the Fire Burning), Vincent Meertens (Aanmodderfakker, met een illustratie van Tim Enthoven) en Brat Ljatifi (Brozer), die de Afficheprijs al twee keer won.

15_09_vproPosters van de grootste kassuccessen van het afgelopen jaar ontbreken bij de voorselectie. “Ze zijn ambachtelijk goed maar nooit bijzonder”, merkte een van de leden van de preselectiejury op. De jury was overigens eensgezind; zij gaven weliswaar punten aan 23 van de 57 posters maar het overgrote deel ging naar de vijf genomineerde posters.

Buitenreclame

Reacties

  1. Henk Gianotten

    Mijn oude chef (bij een drukkerij in Duitsland) keek de pagina’s na die wij maakten voor een Duitse uitgeverij. Het waren boekenomschrijvingen of -besprekingen van externe recensies met verkleinde boekomslagafbeeldingen. Als hij de titel niet kon lezen in de verkleining werd het boek – volgens hem – geen verkoopsucces. Op een afstand moet het duidelijk zijn. Ook bij deze posters valt – wat dat betreft – nog wel wat aan te merken.

Plaats een reactie