Speciale Libelle-editie voor laaggeletterden

In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en rekenen. Daarom maakte Libelle in samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven een speciale editie. Deze ‘Libelle extra makkelijk te lezen‘ bevat laagdrempelig woordgebruik, korte zinnen en een strakkere vormgeving.

Hoofdredacteur Hilmar Mulder is trots op de samenwerking met Stichting Lezen en Schrijven. “Wij gunnen álle vrouwen Libelle-leesplezier. Met deze speciale editie kan iedereen die beter wil leren lezen en schrijven, ervaren hoe leuk en ontspannend het is om door een tijdschrift te bladeren.”

Speciale Libelle met aangepaste teksten en vormgeving (rechts)

Libelle is daarbij niet over één nacht ijs gegaan. “Onze eindredacteuren leerden in een cursus hoe je teksten ‘hertaalt’ naar B1-niveau (MBO), de vormgeving is aangepast en we hebben de inhoud in overleg met een groep van ex-laaggeletterden bepaald. En natuurlijk ontbreekt Anita Witzier, ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven, niet met een interview over haar leven en werk.”

Libelle extra makkelijk te lezen‘ verscheen eind oktober in een oplage van 100.000 exemplaren. Het blad wordt gratis verspreid, mede dankzij een extra donatie van de Nationale Postcodeloterij. Deze speciale editie gaat naar onder meer duizenden bibliotheken, gemeentehuizen, huisartsenpraktijken, roc’s en vrijwilligersorganisaties.

Tijdschriften

Plaats een reactie