Speciale jubileumedities bij 50 jaar Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg‘ wordt 50. In 1969 verscheen het boek voor het eerst. Daarom komt op 20 maart – uitgeroepen tot International Caterpillar Day – een jubileumeditie uit in de vorm van een waar collectors’ item.

Het begon allemaal met een stapel papier en een perforator. Terwijl Eric Carle zomaar wat gaatjes in stukken papier aan het ponsen was, ontstond het idee voor Rupsje Nooitgenoeg. De handbeschilderde crêpepapier-illustraties van Rupsje zijn inmiddels wereldberoemd. Hij maakt deze op een bijzondere manier: eerst beschildert hij crêpepapier met verf, knipt hier vervolgens figuren uit, en plakt deze figuren dan op elkaar. Zo ontstaan de kleurrijke kunstwerken die iedereen kent.

50 Jaar Rupsje Nooitgenoeg
50 Jaar Rupsje Nooitgenoeg

50 miljoen boeken

Niet alleen het beeld maar ook het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg is al tientallen jaren bekend. Hij kruipt als een klein rupsje uit zijn ei en is zo hongerig dat hij door allerlei soorten eten een weg eet. Dan bouwt hij een huisje en uiteindelijk ontpopt hij als een mooie vlinder. Inmiddels gaat dit tijdloze verhaal al drie generaties mee, is het in 65 talen vertaald en zijn er ruim 50 miljoen exemplaren van verkocht.

Jubilieumedities

Speciaal ter gelegenheid van dit jubileumjaar komen er schitterende nieuwe Rupsje Nooitgenoeg boeken uit. Het klassieke verhaal in een nieuw jasje, dat op 20 maart verschijnt, is bijvoorbeeld een waar collector’s item: deze editie, met een rode linnen rug, bevat een pagina over het ontstaan van Rupsje Nooitgenoeg en een brief van Eric Carle aan al zijn lezers. En in het Rupsje Nooitgenoeg pop-upboek springt Rupsje zo van de pagina’s. Bovendien is Rupsje Nooitgenoeg ook te zien in het theater: de familievoorstelling is tot en met mei 2019 door heel Nederland en België te zien. De voorstelling is gebaseerd op de vier spannende verhalen van Eric Carle.

Boeken

Plaats een reactie