Speciale editie Airborne Krant: 75 jaar na Slag om Arnhem

Het is 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond en het eerste deel van Nederland werd bevrijd. De stichting Airborne Feelings komt daarom dit jaar met een speciale editie van de Airborne Krant. Die verschijnt dit keer in 7 edities met een totale oplage van 201.000 exemplaren.

In de maanden juli en augustus wordt de speciale uitgave van de Airborn Krant, die al sinds 2004 verschijnt, huis-aan-huis bezorgd in diverse gemeenten rond Arnhem. Daar vond tussen 17 en 25 september 1944 de Slag om Arnhem plaats in het kader van ‘Operation Market Garden’. Paul Tirion, voorzitter van Airborne Feelings, legt uit: “We willen de Slag om Arnhem levend houden en merken dat jongeren interesse hebben in het onderwerp en willen weten wat er is gebeurd.”

Airborne Krant
Airborne Krant

Dikke jubileum-editie

“De kranten worden altijd goed ontvangen. We merken dat het jubileum erg leeft en dat zorgt waarschijnlijk voor een dikke krant met veel diepgaande artikelen. Daarbij gaan we van 4 naar 7 edities. Daarbij krijgen we ook nog eens 15.000 exemplaren om te verspreiden bij onder meer VVV-kantoren, hotels en campings. Zo krijgen toeristen ook een gevoel bij de Slag om Arnhem.”

‘Prachtige combinatie’ stichting en uitgeverij

De krant sluit goed aan op hetgeen de stichting wil uitdragen, zegt Tirion: “Het is een prachtige combinatie voor ons. Wij leveren de redactie en MDH zorgt voor advertenties, zodat we de krant gratis kunnen uitgeven. Heel fijn dat MDH Uitgeverij de Slag om Arnhem op deze manier ondersteunt.”

“Men ziet nu vaak beelden op het journaal van oorlogen in andere gebieden. Het is heel belangrijk om te beseffen dat we hier ook zo’n oorlog hebben gekend”, besluit Tirion.

 

Kranten

Reacties

  1. Ingrid Witteman

    Ik ben op zoek naar de airborne krant van diverse jaargangen editie ede en/of arnhem.
    Kunt u mij hieraan helpen?

Plaats een reactie