Speciale ‘Back to School’-editie Kidsweek over dieren op de boerderij

In de eerste week van het nieuwe schooljaar wordt op bijna alle basisscholen de Back to School editie van Kidsweek, de grootste kinderkrant van Nederland, uitgedeeld. De papieren special geeft de jonge lezers een kijkje in de keuken van diervoer en vertellen ze van alles over de zorg voor koeien, kippen en varkens.

De Heus Kidzz

De speciale editie van de Kidsweek-krant werd gemaakt in samenwerking met diervoederspecialist De Heus. Het bedrijf licht haar betrokkenheid toe: “Boeren spelen een belangrijke rol in ons voedselsysteem. Maar veel mensen kunnen zich weinig voorstellen bij een modern boerenbedrijf. Daar willen we bij De Heus iets aan doen.”

Website en krant

“Daarom hebben we vorig jaar al een speciale website voor kinderen gelanceerd. Daar kunnen kinderen informatie vinden voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of een werkstuk. De makers van Kidsweek waren daar enthousiast over. Vooral omdat we informatie op een hele toegankelijke manier overbrengen. De speciale editie die wij nu hebben mogen invullen, borduurt daarop voort. Bovendien is er een lespakket gemaakt. De juffen en meesters kunnen hier in de klas gebruik van maken.”

 

 

 

Kranten

Plaats een reactie