‘Spannende poster’ wint Jaarbeurs-competitie

Sinds 1917 heeft de Jaarbeurs een traditie van affiches gemaakt door Nederlandse ontwerpers. Om te vieren dat de deuren van de Jaarbeurs weer open mogen, is de traditie in ere hersteld. HKU-studente Désiree Bout maakte volgens de jury het beste affiche.

Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht werden uitgedaagd om de poster voor 2022 te ontwerpen. Dit jaar was het bijzonder omdat Utrecht 900 jaar bestaat. De Jaarbeurs zelf bestaat dit jaar 105 jaar. Het was optioneel voor de studenten om dat mee te nemen in hun ontwerp. Het winnende affiche wordt gebruikt in en om de Jaarbeurs gebouwen, en op de digitale informatieschermen.

Juryvoorzitter en directeur Marketing & Digitalisering van de Jaarbeurs, Aletta Kok, over het winnende affiche: “We hebben dit jaar veel mooie inzendingen mogen beoordelen. Désiree Bout heeft een spannende poster gemaakt, met veel diepte en een mooi kleurgebruik. Utrecht en de Jaarbeurs komen er goed in tot hun recht. Wat de jury betreft een terechte winnaar.”

‘Een spannende poster, met veel diepte en een mooi kleurgebruik

De tweede prijs is gewonnen door Noa Wassink die vorig jaar ook een podium plek wist te bereiken. Op de derde plek eindigde Simone Blijenberg. Aanmoedigingsprijzen waren er voor Dave Haverkort, Helena de Koning en Nadine Kroon.

De jury van de Koninklijke Jaarbeurs Posterwedstrijd 2022 bestond naast Kok uit Kunstacademie docente Anke van Haarlem en grafisch ontwerpster Willemijn Staal. De wedstrijd werd begeleid door één van de winnaars van de editie van 2021, Peter Roeleveld.

Buitenreclame

Plaats een reactie