Spannende boeken veruit populairste genre

Het ‘spannende boek’ is met stip het populairste boekgenre onder de Nederlandse bevolking. Een op de zeven boekenlezers leest wekelijks een thriller of detective.

Het genre beschikt daarom over een eigen jaarlijks evenement: ‘De Spannende Boeken Weken‘. Vast onderdeel is de bekendmaking van de bestverkochte en meest uitgeleende Spannende Boeken Top 60. Het boek Gespleten van auteur Karin Slaughter heeft dit jaar de eerste plaats behaald. Slaughter komt in totaal zes keer in de lijst voor. De nummer een van afgelopen jaar, Oorsprong van Dan Brown, staat dit jaar op de tweede plaats. M.J. Arlidge is met acht titels het populairst in de top 60. Suzanne Vermeer, een pseudoniem van de overleden auteur Paul Goeken dat daarna door een andere auteur is overgenomen, staat als hoogste Nederlandse auteur op de derde plaats met Super de Luxe.

Een op de zeven boekenlezers leest wekelijks een spannend boek

 

De Spannende Boeken Weken, die nog tot vrijdag 21 juni duren, vormen de aftrap van ‘Zomerlezen’, want in aanloop naar de zomervakantie zorgen thrillers voor wel 32 procent van de totale omzet uit de verkoop van fictie (bron: KVB-SMB/GfK). Onder het motto ‘Je vakantie begint met boeken’ werkt Stichting CPNB daarom vanaf de Spannende Boeken Weken de hele zomer samen met sponsor TUI, “met als missie lezen te bevorderen en ontspanning te vergroten”.

Boeken

Plaats een reactie