Spannende boeken het populairst

Spannende boeken worden het meest gelezen, gevolgd door literatuur. Dat blijkt uit cijfers die het CPNB dinsdag 19 juni publiceerde.

Van alle verkochte lectuur valt 36 procent in de categorie van spannende boeken en 19 procent in de categorie literatuur. Het gaat om de periode van mei 2017 tot en met april 2018.

Oorsprong van Dan Brown is het best verkochte spannende boek. Het boek behaalde de eerste plaats in de Bestverkochte Spannende Boeken Top 60.

Judas (Lebowski) van Astrid Holleeder, het bestverkochte spannende boek in 2017, staat nu op plaats 4. Dagboek van een getuige (Lebowski), eveneens van Astrid Holleeder, staat op plaats 2. Op plek 3 volgt Goede dochter van Karin Slaughter (HarperCollins).

Veel lezers kiezen Nederlandse thrillers

Verder komt uit de cijfers naar voren dat van de vakantielezers ruim de helft (53 procent) spannende fictie meeneemt op vakantie.
Uitgeverijen boeken volgens CPNB succes met oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers. Van de 60 titels zijn er 19 oorspronkelijk Nederlandstalig. De onlangs overleden Renate Dorrestein staat met Reddende engel (Podium) op plaats 48.

Lijstje

In de top 10 van Bestverkochte Spannende Boeken staan 5 boeken van Nederlandse auteurs:

1. Oorsprong – Dan Brown

2. Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder

3. Goede Dochter – Karin Slaughter

4. Judas – Astrid Holleeder

5. Zondagochtend breekt aan – Nicci French

6. Het paradijs – Suzanne Vermeer

7. De man die zijn schaduw zocht – David Lagercrantz

8. De dorst – Jo Nesbø

9. Winternacht – Suzanne Vermeer

10. Huidpijn – Saskia Noort

Boeken

Plaats een reactie