Paper City

Samen met CBA (de golfkartonsector), het KVGO, PRN (papierrecycling) en VNP (papier- en kartonfabrieken) stort papierenkarton.nl zich in het avontuur dat Dutch Design Week heet.

“Negen dagen lang – van 19-27 oktober – bouwen we in Eindhoven aan de duurzame papieren stad van de toekomst.

De vormgeving van Paper City is in handen van vier alumni van ArtEZ hogeschool voor de kunsten: Wietske Flederus, Maloe Brinkman, Kim Waterlander en Marjanne Kuipers.

Zij krijgen in het TAC-gebouw 100 vierkante meter ter beschikking om in de negen dagen die DDW duurt hun papieren stad te creëren. Om zich voor te bereiden op deze uitdaging bezocht het viertal de afgelopen maanden onder andere een papierfabriek, een kartonfabriek, een drukkerij en een papierrecyclingbedrijf.

Bezoekers van Paper City in Eindhoven worden bovendien dagelijks onthaald op bijzondere presentaties, workshops en lezingen.

Hoe die stad er uitziet en wie er op het programma staan blijft nog even een verrassing: de ontwerpers krijgen van de initiatiefnemers alle ruimte: “Eén ding weten we wel zeker: het wordt een groot spektakel.”

Kom in oktober langs in het TAC-gebouw en laat je verrassen door de veelzijdigheid en duurzaamheid van papier en karton.

2018?

De sneak preview op de toekomst in 2018 in het prachtige gebouw van SintLucas smaakte naar meer. Print Pakt beloofde een blik op de toekomst en de ruim honderd bezoekers – volledig uitverkocht – kregen die ook.

Wat bovendien goed beviel, was dat Print Pakt – een initiatief van het KVGO – gezamenlijk optrok met CMBO, Fespa en ZSO. Bezoekers waardeerden de bijeenkomst met het mooie rapportcijfer 7,9.

Nog eens terugkijken naar 2018?

Dutch Design Week verwelkomde op 23 oktober 2018 zo’n honderd grafische ondernemers. KVGO-leden en leden van CMBO, ZSO en Fespa bezochten ’s morgens SintLucas, waar het KVGO een inspirerende ‘sneak preview op de toekomst’ aanbood.

Tijdens de ochtendsessie stonden Gerwin Verdonk (Simian), docent Ronald den Bekker van SintLucas en Perry van Beek (Social.One) op het programma.

’s Middags was het de beurt aan Erik Timmermans en Rob Wilders met duurzaam drukwerk. Plus onverwachts bezoek.